Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Gašparovič nepripravoval Ústavu SR, tvrdí Mečiar

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Ivan Gašparovič sa nikdy a nijakým spôsobom nepodieľal na príprave textu Ústavy SR, vyhlásil Vladimír Mečiar a dodáva, že "nemôže teda o sebe hovoriť, že je spoluautorom - je to lož." Reagoval tak na Ivana Gašparoviča, ktorý podľa Mečiara viackrát o sebe vyhlasoval, že je spoluautorom Ústavy.

Ivan Gašparovič podľa Mečiara presadzoval po napísaní textu Ústavy SR jedinú zmenu - aby sa Slovenská národná rada nevolala SNR, ale NR SR a tento návrh sa mu podarilo presadiť. "Ivan Gašparovič je deformátorom historického názvu, robil to údajne preto, že za Ústavu budú hlasovať všetci poslanci SMK, pričom nehlasoval ani jeden," vyhlásil Mečiar. Podľa lídra ĽS-HZDS je miera historickej zásluhy Gašparoviča v tom, že za pripravený text Ústavy hlasoval a ako predseda Národnej rady text aj podpísal. "Viackrát sa stavia do situácií, v ktorých nikdy nebol a hovorí o rokovaniach, ktorých sa nikdy nezúčastnil," dodal Mečiar a konštatoval, že svedectvo vydáva v záujme pravdy.

Ivan Gašparovič na výjazde v Trenčíne odmietol, že by sa niekedy označil za autora Ústavy. "Som jeden z kolektívu, ktorý ju robil. Za tým si stojím, a to môže potvrdiť aj vedúci kolektívu pán profesor Čič. Pán Mečiar neurobil ani čiarku, ani bodku za ústavou," povedal Gašparovič. Z Mečiarových slov nerobí Gašparovič tragédiu. "Som presvedčený, že všetci poznáte pána Mečiara, vôbec by som o tom nechcel hovoriť. Nechávam to na objektivitu ľudí, 20 rokov ma poznajú. To, čo bolo zlé, za to nesiem s pokorou svoje, ale dnes sme ďalej, " dodal Gašparovič a odporučil novinárom, aby sa spýtali Mečiara, prečo na prezidenta stále útočí.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu