Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

AKTUALIZOVANÉ Nákladiak zostal stáť medzi závorami, zrazil sa s vlakom

ŠAĽA - Okolo trištvrte na päť sa na železničnom priecestí v Železničnej stanici Trnovec nad Váhom v okrese Šaľa zrazil medzinárodný vlak EC 171 Hungaria s prívesom nákladného motorového vozidla.

Zrážka obmedzila železničnú dopravu na frekventovanej trati medzi Bratislavou a Budapešťou. Pri samotnej havárii sa nikomu nič nestalo, železnice však zastavili na trati premávku a neskôr ju obnovili len v jednom smere. Informovala o tom polícia a zástupca železníc.

"Podľa informácií zo železničného dispečingu vodič nákladného auta zostal stáť medzi závorami," povedal hovorca Železničnej spoločnosti Miloš Čikovský. Nehoda sa stala okolo trištvrte na päť, trať čiastočne sprejazdnili pred siedmou večer. Havária sa stala pri Trnovci nad Váhom, ktorý je prvou zastávkou za Šaľou smerom do Nových Zámkov. Čikovský poznamenal, že trať z Bratislavy do Štúrova patrí k najviac vyťaženým na Slovensku a v piatok je na nej veľmi hustá doprava. Koľko vlakov pre nehodu meškalo, hovorca nespresnil.

"Nikto nebol zranený. Škoda na aute bola asi 200.000 korún (6639 eur)," doplnila policajná hovorkyňa Renáta Čuháková. Vodič nákladného auta, ktorý podľa nej zostal stáť na priecestí, havaroval práve v deň svojich narodenín. Vážnejšia nehoda na železnici sa stala vo februári, keď sa pri Polomke zrazil na priecestí autobus s osobným vlakom. Dvanásť cestujúcich z autobusu prišlo o život.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu