Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Zlodejskú štvorku chytili v penzióne, ich „kormidelníka“ na úteku

POPRAD – V jednom z tatranských penziónov dostali policajti vlamačov priamo pri čine. Už mali nachystané všetko, čo chceli odniesť. Nestihli to, lebo si ich všimol miestny občan, ktorý zalarmoval políciu.

Pätica mladých mužov (od 26 do 35) zo Smižian v okrese Spišská Nová Ves sa v utorok vlámala do penziónu v Novom Smokovci. Najprv vylomili okno na prístavbe v zadnej časti penziónu. Odtiaľ však nič neukradli. Potom prešli k prednej časti budovy, kde vylomili vchodové dvere. Vošli dnu a v kancelárii si nachystali počítačovú zostavu s tlačiarňou, alkohol a náramkové hodinky.

Jeden z nich čakal vonku v osobnom aute Ford Mondeo. Sledoval situáciu, aby ich nikto neprichytil. Podozrivý pohyb pri penzióne si všimol jeden z miestnych občanov. Zavolal na políciu. Po príchode hliadky páchateľ, ktorý dával vonku pozor, ušiel na aute smerom na Poprad. Ďaleko sa ale nedostal. Pri jednom z motorestov ho zastavila a zadržala ďalšia policajná hliadka.

Vo vnútri penziónu si potom policajti vyzdvihli zostávajúcu štvoricu vlamačov. Celá päťka putovala do cely policajného zaistenia a čaká na nich väzba. Majiteľovi penziónu vznikla škoda 100 eur. Veci, ktoré mali zlodeji pripravené, boli za 1 228 eur. Z prešovského policajného riaditeľstva o prípade informoval Daniel Džobanik.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu