Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Štyria údajní mafiáni sa budú pred súdom zodpovedať za dve vraždy

PREŠOV - Štyria údajní členovia podsvetia budú na prešovskom okresnom súde čeliť procesu, v ktorom sú obžalovaní z dvoch mafiánskych vrážd.

Obe vraždy sa stali v roku 1997, obeťami boli členovia iných skupín podsvetia. Informoval o tom hovorca súdu Michal Drimák. Mužom hrozí v prípade dokázania viny 15- až 20-ročné väzenie. V procese čelí obžalobe jedna z údajných hlavných postáv košického podsvetia Dušan Borženský, ktorý si odpykáva 14-ročný trest za vraždu šéfa konkurenčného gangu Karola Kolárika. Ďalšími obžalovanými sú Alexander Horváth, Slavomír Surový a Ladislav Badó.

Borženský, Badó a Horváth podľa prokuratúry najprv vylákali Jána Kromku, brata odsúdeného nájomného vraha Alojza Kromku, na stretnutie, na ktorom ho zastrelili. Pomáhal im pritom vraj aj údajný vodca ďalšieho košického gangu Róbert Holub a osobný strážca Peter Klešč. Obeťou druhej vraždy sa stal Klešč. Podľa obžaloby ho zastrelili Badó, Horváth a Surový pri neúspešnom pokuse o vraždu Holubovho brata Jozefa. Horváth, ktorý sa po zranení pohybuje na invalidnom vozíku, požiadal dnes súd o prepustenie z väzby. Surový a Badó sú stíhaní na slobode.

Surový vystupuje aj ako jeden z kľúčových svedkov v procese s údajným niekdajším šéfom podsvetia Mikulášom Černákom. Podľa prokuratúry predtým patril Surový k Černákovým spolupracovníkom a na niektorých vraždách sa sám zúčastnil. Štvorica obžalovaných sa dnes pred súdom k vraždám nevyjadrila. Hlavné pojednávanie sa začne 27. apríla.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu