Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súd vzal do väzby Čecha, ktorého chytili s kilom amfetamínu

BRATISLAVA - Českého občana, ktorého v utorok zadržali colníci s kilogramom amfetamínu, súd poslal do väzby. Dnešné rozhodnutie Okresného súdu Bratislava I potvrdil hovorca druhostupňového súdu Pavol Adamčiak. Dôvodom boli podľa Adamčiaka obavy, že obvinený sa bude vyhýbať trestnému stíhaniu a pokračovať v trestnej činnosti. Mužovi hrozí až 20-ročné väzenie.

"Po rozhodnutí Okresného súdu Bratislava I sa obvinený nevyjadril, na podanie sťažnosti voči rozhodnutiu prvostupňového súdu začala plynúť trojdňová lehota," vyhlásil Adamčiak.

Kilogram amfetamínu predstavoval druhé najväčšie množstvo tejto drogy zadržanej na Slovensku. Colníci ho zaistili u 35-ročného občana Česka na železničnej stanici na najväčšom sídlisku na Slovensku v Petržalke. Podľa internetového portálu Aktuálne.sk bol zadržaný v minulosti údajným mecenášom hokejového klubu v Kolíne, ktorý hrá v Česku nižšiu súťaž.

Kolínsky klub sa však od muža neskôr dištancoval. Colníci odhadli, že droga, ktorú mal v batožine, by mala na čiernom trhu hodnotu 75.000 až 300.000 eur (2,26 milióna až 9,04 milióna Sk).

Doteraz najväčšie množstvo amfetamínu zaistili colníci pred tromi rokmi. Sedem kilogramov tejto drogy za približne 10,8 milióna korún (podľa konverzného kurzu 358.494 eur) objavili v aute na hraničnom priechode s Maďarskom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu