Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Slovenskí colníci zadržali amfetamín za 300 tisíc eur

BRATISLAVA - Slovenským colníkom sa opäť podaril záťah proti drogovým dílerom.

V utorok zadržali na bratislavskej železničnej stanici českého občana Jozefa Ch. s jedným kilogramom amfetamínu. Aktuálne.sk o tom informoval zdroj z prostredia bezpečnostných zložiek. Drogu našli colníci v batožine Jozefa Ch., ktorý je podľa colníkov údajným mecenášom Kolínskeho hokejového klubu, informuje ďalej Aktuálne.sk. Predbežný narkotest na Colnom kriminálnom úrade potvrdil, že ide o psychotropný amfetamín. Ide o druhé najväčšie zachytené množstvo tejto látky na území Slovenska.

Podľa expertízy sa dá zo zadržaného množstva vyrobiť približne 7 500 až 15-tisíc jednotlivých dávok. Pri pouličnom čiernom predaji predstavuje cena jednej dávky približne desať až 20 eur. Hodnota celého kilogramu je podľa colníkov 75-tisíc až 300-tisíc €. Doteraz najväčší kontraband zhabali colníci v spolupráci s policajtmi v roku 2006 na hraničnom priechode s Maďarskom. V osobnom automobile vtedy odhalili sedem kilogramov amfetamínu za približne 360-tisíc € (10,8 milióna korún).

Prípad postúpili colníci vyšetrovateľovi bratislavskej polície. Jozefovi Ch. hrozí za trestný čin nedovolenej výroby a držby omamných a psychotropných látok trest vo výške 15 až 20 rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu