Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Prístavný most neprejazdný, prevrátil sa príves kamióna

BRATISLAVA - Bratislavský Prístavný most je od 14:00 neprejazdný, prevrátil sa tam príves kamióna. Agentúru SITA o tom informovala zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Alena Toševová.

"Nehodu pravdepodobne spôsobil silný vietor," skonštatovala. Ako ďalej informovala, v Bratislave sa dnes stalo 32 dopravných nehôd, dvaja ľudia sú zranení. Viacero áut je poškodených spadnutými stromami alebo vetvami, ktoré zlomil vietor. Spadnuté stromy tiež na viacerých miestach pretrhli trolejové vedenie. Jedno auto poškodila odtrhnutá železná brána.

Krátko po poludní spadnutý strom roztrhol aj trolejové vedenie na Karpatskej ulici. Podľa dispečera bratislavského Dopravného podniku trolejbusy na Kolibu nepremávali vyše hodinu.

ŽILINA: Niektoré linky MHD nepremávajú pre silný vietor
ŽILINA - Mestská hromadná doprava v Žiline je pre silný vietor čiastočne ochromená. Podľa informácií z dispečingu Dopravného podniku mesta Žilina museli zastaviť dopravu na linkách premávajúcich medzi sídliskami Vlčince a Solinky a na sídlisko Hájik. Trolejbusy na tomto úseku stoja približne od 13:00, pretože nastal skrat po rozhojdaní elektrických káblov.

Ministerstvo vnútra (MV) vo štvrtok upozornilo občanov, že územie Slovenska zasiahne dnes víchrica. Víchrica sa má neskôr rozšíriť na celé územie Slovenska, pričom východ krajiny zasiahne v podvečerných hodinách. "Predpokladáme, že víchrica v nárazoch dosiahne rýchlosť až 140-150 km/hod, čo je sila orkánu," uvádza sa v stanovisku ministerstva vnútra, ktoré agentúre SITA poskytla Ľubomíra Miklovičová z komunikačného odboru MV SR. Ministerstvo vnútra odporúča občanom, aby bezpečne uzatvorili okná, domy, byty a budovy. "Ďalej odporúčame, aby nenechávali voľne nezabezpečené predmety, ktoré by mohli vzlietnuť a spôsobiť škody," dodala.

B. BYSTRICA: Silný vietor vyvracal stromy a strhol strechu
BANSKÁ BYSTRICA - Ohlásená víchrica popoludní zasiahla banskobystrický región. Podľa službukonajúceho operačného dôstojníka banskobystrických hasičov vyvrátený strom skrížil cestu pri obci Tajov, popadané stromy hlásili aj z kúpeľov v Brusne. Hasiči zasahovali v Banskej Štiavnici, kde strhlo časť plechovej strechy z neobývaného domu, vyvrátené stromy boli aj v Železnej Breznici a pri Slatine v okrese Zvolen. Zranený nebol nikto.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu