Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Morava stúpla nad úroveň 1. stupňa povodňovej aktivity

BRATISLAVA - Hladina rieky Morava v niektorých úsekoch sa dnes naďalej zvyšovala a pri Moravskom Svätom Jáne dosiahla 424 centimetrov, čo je nad hranicou prvého stupňa povodňovej aktivity.

Podľa vodohospodárov by mala Morava stále stúpať a mohla by prekročiť 460 centimetrov. Varovanie prvého stupňa pre hrozbu povodní pre slovenský úsek Moravy vydali na dnes a štvrtok aj meteorológovia.

Rieka Morava stúpla od utorka o 40 centimetrov, meteorológovia predpovedali ešte vyšší nárast. Na príčine sú podľa nich zrážky a topiaci sa sneh na území Česka. Prvý stupeň prekročil na západnom Slovensku aj prítok Myjavy, rieka Teplica pri Sobotišti, kde dnes namerali 128 centimetrov.

Oproti povodniam na prelome apríla a marca v roku 2006 sú však zatiaľ hladiny pomerne nízke. Napríklad v Záhorskej Vsi vtedy namerali 713 centimetrov, dnes popoludní hlásili z tejto časti toku Moravy výšku hladiny 329 centimetrov. Situáciu by však mohol zhoršiť dážď, ktorý meteorológovia pre Slovensko predpovedajú na nasledujúce dni.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu