Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Banku prepadli mladiství chlapci

Dvojica v kuklách v pondelok krátko popoludní vošla do Poštovej banky na Mánesovom námestí v Petržalke.
Dvojica v kuklách v pondelok krátko popoludní vošla do Poštovej banky na Mánesovom námestí v Petržalke.

BRATISLAVA - Policajtom sa podarilo objasniť aj druhú pondelkovú bankovú lúpež v Bratislave. Šokujúce je, že páchateľmi sú dvaja mladiství chlapci.

Ako na dnešnej tlačovej besede uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Silvia Miháliková, dvojica v kuklách v pondelok krátko popoludní vošla do Poštovej banky na Mánesovom námestí v Petržalke.

Jeden z nich zbraňou mieril na pracovníčku a po slovách "to je prepad, poď sem a daj peniaze", mu žena vydala hotovosť 173 tisíc korún. Petržalským policajtom aj vďaka občanom a previerkam v kriminálnom prostredí stačilo 48 hodín, aby našli šestnásťročného páchateľa.

Ako uviedla Miháliková, pri domových prehliadkach zaistili dôkazy, našla sa aj časť peňazí - 59 020. Mladík však nelúpil prvýkrát, minulý rok taktiež formou spolupáchateľstva lúpežne prepadol človeka.

Za bankovú lúpež si vyslúžil obvinenie aj so spracovaným návrhom na vzatie do väzby. Vzhľadom na vek mu hrozí trest od päť do deväť rokov. Ako dodala Miháliková, dnes predpoludním policajti zadržali aj druhého páchateľa.

Prvú pondelkovú lúpež v Bratislave objasnili za necelých 12 hodín. Tatrabanku na Košickej ulici prepadol 32-ročný Vladimír D. z obce Kráľová pri Senci. Na základe fotografií z banky ho policajti zadržali v rodinnom dome, ku skutku sa priznal a policajtom vydal hotovosť, ktorá mu zostala z ulúpených peňazí. Vladimíra vyšetrovateľ obvinil, skončil v policajnej cele s návrhom na vzatie do väzby. Hrozí mu až dvanásťročný trest.

Do dnešného dňa sa v hlavnom meste odohralo 12 lúpežných bankových prepadnutí v tomto roku. Policajti objasnili šesť prípadov, z toho v troch ešte hľadajú spolupáchateľa. Na celom Slovensku policajti zaevidovali 24 prepadnutí, objasnili z nich 10.

Podľa Mihálikovej polícia iniciuje legislatívne zmeny, ktoré by zintenzívnili spoluprácu s bankovými inštitúciami. Bezpečnostné opatrenia sa neprijímajú šablónovite pre celé Slovensko, ale jednotlivé regióny flexibilne reagujú na situáciu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu