Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Objasnili pondelkovú lúpež v Tatra banke

BRATISLAVA - Polícia objasnila pondelkovú lúpež v pobočke Tatra banky na Košickej ulici v Bratislave. Informoval o tom dnes na tlačovej besede bratislavský krajský policajný riaditeľ Ľudovít Mihaľ.

Povedal, že policajti v noci zadržali 32-ročného Vladimíra D. v jeho rodinnom dome v Kráľovej pri Senci. Tip na páchateľa dostali na základe videozáznamu s jeho podobizňou, ktorú zachytila banková kamera a zverejnili médiá. "Krátko po 22:00 sme už vedeli, že je to on a pripravili sme akciu," povedal Mihaľ a dodal, že páchateľ pri zadržaní nekládol odpor a k lúpeži sa priznal. Policajtom vydal 244 tisíc z vyše 600 tisíc ulúpených. Zvyšok už stačil minúť. Podľa Mihaľa si za 34 tisíc kúpil počítač, 95 tisíc vrátil svokrovi a 160 tisíc korún zaplatil za auto. Polícia už má aj peniaze od svokra, peniaze za auto by mala získať v priebehu dnešného dňa, pretože muž, ktorému ich páchateľ dal, ich už pri sebe nemal. Policajti tiež našli šiltovku, v ktorej lúpil a plniace pero, s ktorým napísal list, čo dal pracovníčke pri okienku. Ženatý páchateľ je momentálne v policajnej cele a čaká na rozhodnutie sudcu o vzatí do väzby. Za bankovú lúpež mu hrozí až 12 ročné väzenie. Jeho manželka je tehotná, čo však podobne ako to, že pri lúpeži nemal zbraň, nie je poľahčujúcou okolnosťou.

Podľa Mihaľa páchateľ pri sebe počas lúpeže nemal žiadnu zbraň. Preto sa domnieva, že keby bol pracovník súkromnej bezpečnostnej služby v banke, tak sa lúpiť neodváži. Podľa krajského riaditeľa bolo neadekvátne aj počínanie pracovníčky banky, ktorá mu peniaze bez váhania vydala. Polícia dostala z Tatra banky signál o lúpeži neskoro, až keď páchateľ odišiel.

Mihaľ tiež informoval, že policajti v Bratislave už tretí týždeň intenzívne monitorujú priestory bánk. Banky obchádzajú kriminalisti v civile a zdržiavajú sa tam v najkritickejších hodinách, teda pri otvorení, okolo obeda a pri zatváraní pobočiek. Polícia má vybudovaný systém, že o lúpeži v banke sa do niekoľkých minút dozvie každý policajt, ktorý už vie čo má robiť.

Do pobočky Tatra banky na Košickej ulici vstúpil muž, ktorý so slovami "nemôžem hovoriť" podal pracovníčke banky lístok. Stálo na ňom, že žiada o pôžičku 600 tisíc korún v hotovosti, a ak mu ju banka neposkytne, použije zbraň.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu