Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Opozícia zbiera podpisy na mimoriadnu schôdzu parlamentu

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Predstavitelia troch opozičných strán SDKÚ-DS, SMK a KDH sa dnes zhodli na zvolaní mimoriadnej schôdze parlamentu o návrhoch na zmiernenie dopadov hospodárskej krízy. Opozícia predloží potrebný počet 30 podpisov poslancov na zvolanie schôdze do siedmich dní.

Predseda Národnej rady (NR) SR po predložení podpisov musí zvolať mimoriadnu schôdzu do siedmich dní. Ako uviedol dnes na tlačovej besede predseda SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda, opozícia na rokovaní predloží konkrétne návrhy opatrení. O alternatívnych návrhoch budú ešte vo štvrtok rokovať experti strán.

Dzurinda by privítal, ak by aj vláda uvítala mimoriadnu schôdzu a predložila na nej ďalšie svoje návrhy. Opozičné strany navrhnú znížiť rovnú daň z 19 na 16 percent, znižovanie odvodov, novelu Zákonníka práce. SMK navrhuje zníženie poplatkov za vyňatie pôdy z pôdneho fondu. „Mali by sme sa pozrieť aj na benefity odborárov,“ vyhlásil Csáky.

Podľa neho totiž odborári veľa hovoria, ale menej robia. KDH chce navrhnúť zrušenie Fondu národného majetku i zoštíhlenie vlády. Doterajšie opatrenia vlády sú podľa Dzurindu nedostatočné a neúčinné. Šéf KDH Pavol Hrušovský ich označil len za kozmetické úpravy. „Koalícia opovrhla všetkými našimi dobrými návrhmi, ktoré by riešili krízu,“ dodal. Podľa Pála Csákyho je opozícia pripravená podporiť aj vhodné návrhy vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu