Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Petržalka priznáva: Nevieme zabezpečiť zjazdné cesty!

Sneh v Bratislave. Zobraziť galériu (7)
Sneh v Bratislave.

BRATISLAVA - Bratislavská Petržalka priznáva značné problémy v súvislosti so snežením. Napriek nepretržitej zimnej pohotovosti od nedeľňajšieho večera je situácia v najväčšej bratislavskej mestskej časti kritická.

Pre to potvrdil tlačový tajomník petržalského miestneho úradu Ľubomír Andrassy. "Situácia je najvážnejšia za posledné tri roky. Sme sebakritickí, ani z personálneho ani z technického hľadiska nevieme zabezpečiť, aby boli cesty v správe mestskej časti zjazdné," povedal Andrassy. Občanov preto samospráva žiada o zhovievavosť, ale aj opatrnosť na komunikáciách.

Mestská časť aj dnes nasadila všetkých osem mechanizmov na čistenie komunikácií. V teréne je tiež 35 pracovníkov, z toho dvadsiati čistia komunikácie ručne. Andrassy priznáva, že je to nízky počet. Mestská časť sa preto sústreďuje výlučne na čistenie chodníkov. Sneh odhŕňajú predovšetkým na prístupových komunikáciách k nemocniciam, ráno sa upravovali chodníky pri školách a školských zariadeniach. Andrassy však zároveň zdôraznil, že svoje povinnosti si neplnia mnohí správcovia domov.

Tí by mali očistiť chodníky pred domami tak, aby boli schodné a nedošlo na nich k úrazu. Podľa platného všeobecne záväzného nariadenia im v prípade nesplnenia povinností hrozí sankcia do 66,39 eur. "Nejde nám teraz o to, aby sme ich sankcionovali, skôr o to, aby si splnili povinnosť voči občanom. Ľudia sa nám dosť sťažujú na neodhrnuté a neupravené chodníky," povedal Andrassy. Ak dôjde k úrazu, náhradu škody môže občan vymáhať práve od správcu.

Mestská časť Petržalka spravuje 63 km chodníkov a 43 km ciest III. a IV. triedy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu