Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Namiesto Arielu soľ a sóda

NITRA - Po odhalení predajcu, ponúkajúceho vo vedierkach obyčajný slaný prach namiesto Arielu, sa hlásia ďalší oklamaní. Podvodníci "úradovali" v okolí Zlatých Moraviec, aj v iných regiónoch. Namiesto pracieho prášku však predávali soľ a sódu.

Mladý muž v okolí Nitry a Zlatých Moraviec ponúkal 9-kilogramové vedierka s údajným Arielom výhodne - po 495 Sk. Keď však jedna gazdinka oblizla prášok, ktorý sa jej zdal podozrivý, zistila, že je to asi obyčajná soľ. Prípad rieši polícia a predajca už niektorým zákazníkom peniaze vrátil.

Po článku v Novom Čase sa prihlásili aj ďalší podvedení. Muž z Liptovského Mikuláša, zamestnanci školskej jedálne v Banskej Bystrici či žena, ktorá falošný Ariel otvorila a odhalila až po prečítaní článku v našom denníku. "Prášok som oblizla a zistila, že je to soľ! Odteraz budem saponáty kupovať len v obchodoch," hovorí.

Na učňovke v Novej Vsi nad Žitavou, kde sa práškom tiež zásobili, sa bránia proti ďalším prípadným dílerom nápisom na vchode, zakazujúcom predajcom vstup do areálu školy.

Polícia zatiaľ zisťuje, či v regiónoch stredného Slovenska predával "prací prášok" ten istý človek ako v okolí Nitry a Zlatých Moraviec. Martin Tomovčík, zástupca firmy Procter and Gamble, čo Ariel distribuuje, uviedol, že podľa ich expertov, ktorí odobrali vzorky falošného prášku, predajcovia ponúkali namiesto neho síran sodný, teda soľ (nie však kuchynskú) a uhličitan sodný - obyčajnú sódu. Záležitosť rieši právny zástupca firmy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu