Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Za päť životov dostal 10 rokov

Vodič obžalovaný zo zavinenia tragédie sa proti trestu odvolá.
Vodič obžalovaný zo zavinenia tragédie sa proti trestu odvolá.

HUMENNÉ - Vodič (53), ktorý spôsobil smrť piatim ľuďom, dostal maximálny možný trest. Vasiľ H. si posedí v chládku 10 rokov. Bývalý policajt, ktorý je už desať mesiacov vo vyšetrovacej väzbe, však aj po vynesení rozsudku neustále opakoval: "Som nevinný."

Vasiľ H. údajne podľa obžaloby minulý rok cez Vianoce na Štefana opitý šoféroval svoj Hyunday Santa Fé cez Belú nad Cirochou (okr. Snina). Aj vinou alkoholu však riadenie nezvládol. Prešiel do protismeru a narazil do Škody 120.

V osudnom okamihu v nej sedelo päť ľudí, vrátane maličkej Sofie, ktorá mala len osem mesiacov. Všetci na mieste zomreli. Vasiľ H. však stále tvrdil, a doposiaľ i tvrdí, že auto šoféroval nejaký záhadný muž, ktorému dal kľúče, lebo sa necítil dobre.

"Je to neuveriteľné, ako môže takto klamať?" pohoršujú sa pozostalí obetí, s ktorými sa Vasiľ H. za celých desať mesiacov neskontaktoval a nevyslovil ani slovko ľútosti.

Zľutovanie však nemal ani senát na Okresnom súde v Humennom. Vasiľ H. mohol dostať trest od troch do desať rokov. Senát sa priklonil k najvyššej hranici, to znamená, že nenašiel žiadnu poľahčujúcu okolnosť. Kauza však nekončí a zrejme sa dostane na Krajský súd v Prešove. Obžalovaný totiž okamžite vyhlásil: "Nič som neurobil. Odvolám sa!"

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu