Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spor Paška vs. Mikloš odročili pre neprítomnosť svedkov

Ivan Mikloš
Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Spor na ochranu osobnosti medzi predsedom parlamentu Pavlom Paškom a poslancom Národnej rady SR Ivanom Miklošom súd odročil pre neprítomnosť svedkov na 17. marca. Súd opätovne predvolal ako svedka novinára Toma Nicholsona a jeho manželku Luciu, neprišiel ani jeden z nich.

Miklošov právny zástupca trvá stále na výsluchu týchto svedkov. Podľa neho sa bývalý minister financií v diskusnej relácii TV Joj - V politike, kde mali odznieť nepravdivé výroky na adresu Pavla Pašku, odvolával na Nicholsonov článok - Nominácie, čo presiahli medze.

"Pán Nicholson je autorom článku, na základe ktorého boli v relácii prednesené vyjadrenia, ktoré navrhovateľ napadol na súde, preto ho žiadame vypočuť ako svedka," poznamenal Miklošov obhajca. Žalobca naopak žiadal, aby manželov Nicholsonových viac súd nevypočúval, keďže sa opäť nedostavili na pojednávanie a súdu nepredložili dostatočné ospravedlnenie. Sudkyňa oboch novinárov ešte raz predvolala s tým, že ak neprídu ani nabudúce, udelí im poriadkovú pokutu alebo ich nechá predviesť políciou. Na pojednávaní bol prítomný aj predseda parlamentu Paška.

V spore žaluje Paška Mikloša za jeho výroky v diskusnej relácii TV Joj z novembra 2006. Paškovi prekážajú výroky o jeho nominantoch v Transpetrole a o ich prepojení na organizovaný zločin. Mikloš tvrdí, že sa nemá za čo ospravedlňovať. Predseda parlamentu požaduje od bývalého ministra financií ospravedlnenie v reláciách TV Joj - De Facto a Noviny. Zároveň ako nemajetkovú ujmu žiada 33 193,92 €.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu