Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Csáky je maďarský špión!?

Prezident Gašparovič tvrdí, že podpredseda vlády
Prezident Gašparovič tvrdí, že podpredseda vlády "donáša" do Budapešti.

BRATISLAVA - Vo vláde je špión! Tvrdí to prezident Ivan Gašparovič, aj keď "nemám dôkaz". Špiónom má byť vicepremiér a donášať má maďarskej vláde. Jediným podpredsedom za SMK je Pál Csáky.

Gašparovič sa vykrúca, a či ten, kto donáša, je podľa neho Csáky, prezradiť nechce: "Toto meno som nepovedal. Povedal som len, že podpredseda."

Prezident pripomína, že na to upozorňoval už v čase, keď sa maďarská vláda snažila na Slovensku uplatňovať Maďarský krajanský zákon. Ten začal platiť od 1. januára 2002.

Vtedy začal vydávať kabinet maďarského expremiéra Orbána tejto menšine preukazy, veľmi sa podobajúce na cestovné pasy. Dialo sa tak pritom priamo na našom území.

Napriek tomu, že dôkaz o špiónovi Gašparovič nemá, tvrdí: "Je to možné, skúste povedať, že nie!" O donášaní do Budapešti hovorila hlava štátu na utorňajšom stretnutí s vedením Matice slovenskej a informoval o ňom denník Sme: "Nepáči sa mi, že máme rokovanie vlády a jeden podpredseda o tri hodiny neskôr už referuje v Budapešti, o čom sa rokovalo."

Csáky to označil za nezmysel: "Do dnešného dňa som žil v tom, že prezident je hlava štátu a štátnik. Zdá sa, že tomu nie je tak."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu