Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Lyžiari, ktorí ostali visieť na sedačke, sú v poriadku

TÁLE - Približne tridsať lyžiarov v zimnom stredisku Chopok - Juh v Nízkych Tatrách, ktorí dnes popoludní ostali visieť v mraze na štvorsedadlovej sedačkovej lanovke, je už v poriadku. Agentúre SITA to povedal náčelník strediska Ivan Temniak.

Lanovka počas cesty zo Srdiečka na Kosodrevinu zrazu zastala a lyžiari na nej uviazli v teplote približne mínus 17 stupňov Celzia. Okolo trištvrte na štyri sa stredisku podarilo spustiť v lanovke núdzový pohon, uviedol Temniak.

Za približne poldruha hodiny všetkých cestujúcich stiahli na zem. Žiaden z nich neutrpel vážne zranenia, niektorí boli mierne podchladení, bez nutnosti ošetrenia. Hospitalizovať nemuseli nikoho. Príčinou zastavenia lanovky bola podľa Temniaka porucha počítača.

"Nemohli sme to ovplyvniť," podotkol. Podľa informácie z operačného strediska tiesňového volania HZS krátko pred ukončením prevádzky lanovky bola z nezistených príčin prerušená dodávka elektrického prúdu.

Pri akcii stredisko požiadalo o pomoc aj Horskú záchrannú službu na Táloch, hasičov z Banskej Bystrice a posily zo stredísk HZS v Jasnej a z Donovál. Podľa Temniaka sa doteraz nič podobné v stredisku nestalo.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu