Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Podľa policajtov sa väčšie krádeže či požiare Vianociam vyhli

BRATISLAVA - Závažnejšie krádeže či požiare sa tohtoročným vianočným sviatkom vyhli, nezaobišli sa však bez niekoľkých smrteľných nehôd.

Vyplýva to z ankety ČTK medzi zástupcami policajtov a hasičov. Hoci boli Vianoce podľa nich pokojné, pomáhali pri desiatkach dopravných nehôd, menších požiaroch či haváriách. "Z nášho pohľadu išlo o pokojné Vianoce, policajti nemuseli zasahovať pri nijakej mimoriadnej udalosti," zhodnotila hovorkyňa bratislavskej krajská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Na Štedrý deň zadržali v Chorvátskom Grobe dvoch mladíkov pre podozrenie z držania drog, riešiť museli tiež krádež auta či 14 dopravných nehôd. Na prvý sviatok vianočný zasahovali spolu s hasičmi pri požiari rodinného domu, kde vznikla škoda približne za milión korún (33.194 eur) a vylúčené nie je cudzie zavinenie. Podobná situácia panovala aj v Trenčianskom kraji, kde podľa policajného hovorcu Pavla Kudličku zaznamenali len menšie krádeže a vlámania. "Výnimkou bola dopravná nehoda, pri ktorej vyhasol jeden ľudský život," doplnil Kudlička.

Tragická nehoda sa stala na diaľnici pri Novom Meste nad Váhom, kde sa jeden z vodičov dostal do protismeru. V Prešovskom kraji prišli o život počas tohtoročných sviatkov podľa policajnej hovorkyne Magdalény Fečovej dvaja ľudia. "Neznámy muž uhorel pri požiari neobývaného domu v Sabinove, ďalší sa z doteraz nezistených príčin utopil v potoku v obci Hažlín v bardejovskom okrese," povedala ČTK Fečová.

"Až na jednu lúpež počas štedrého večera či krádež auta na prvý sviatok vianočný sme až do dnešného dňa nič závažné nezaznamenali," zhrnula hovorkyňa košického krajského policajného riaditeľstva Jana Demjanovičová. Menšie krádež museli však riešili aj banskobystrickí policajti. "Hasiči nemali viac práce ako po minulé roky," zhodnotil službukonajúci dôstojník z okresného operačného strediska v Trnave.

Trnavskí hasiči pomáhali pri dopravných nehodách a menších požiaroch. "V Smoleniciach vzbĺkol kontajner s odpadkami, na diaľnici medzi Trnavou a Piešťanmi došlo k skratu na elektroinštalácií osobného auta. Až na škodu za niekoľko stotisíc korún sa nikto nezranil," tvrdil operačný dôstojník z Trnavy.

Dnes museli pomáhať pri dopravnej nehode na diaľnici medzi Trnavou a Bratislavou, pri ktorej vyletelo auto z cesty a zranil sa turista z Talianska. Hasiči v Humennom zase zasahovali podľa službukonajúceho dôstojníka pri menších nehodách či štedrovečernej bitke v rómskej osade, ich popradskí kolegovia hasili horiaci komín. "Niekoľkokrát sme museli pomáhať pri prasknutom potrubí v panelákoch či zabuchnutých bytoch," doplnil službukonajúci dôstojník.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu