Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prokuratúra zamietla trestné oznámenie Fica na Dzurindu

BRATISLAVA - Špeciálna prokuratúra zamietla trestné oznámenie premiéra Roberta Fica na jeho predchodcu Mikuláša Dzurinda. Napísal to dnes denník Sme. Fico podal trestné oznámenie na šéfa najsilnejšej opozičnej strany pre jeho výroky o tom, že sa na kúpe pôvodne reštituovaného pozemku obohatil o milióny korún.

Špeciálna prokuratúra prípad po roku odmietla s odôvodnením, že nešlo o trestný čin. Fico podal voči rozhodnutiu sťažnosť, poznamenal denník.

"Politici zvyknú používať rôzne zbrane na osočovanie oponentov. Predseda vlády sa rozhodol pre takýto spôsob zastrašovania, ktorý nefungoval," komentoval verdikt prokuratúry hovorca SDKÚ-DS Martin Maťko. Fico na rozhodnutie podľa Sme nereagoval.

Dzurinda na konci vlaňajška tvrdil, že premiér v roku 2002 kúpil parcelu v Bratislave za asi 37.000 Sk (1228,17 eura), pričom už vtedy vraj mala miliónovú hodnotu. Trhová cena sa medzitým podľa vtedajšieho vyjadrenia expremiéra vyšplhala na sedem až desať miliónov korún (232.357 až 331.939 eur). Dzurinda to vyhlásil po tom, čo sa vládna koalícia dostala na pokraj rozpadu pre sporné prevody pozemkov pod Tatrami, ktoré stáli kreslo ministra pôdohospodárstva Miroslava Jureňu (ĽS-HZDS).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu