Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Šokujúce! Študent prepadával za kostolom babičky!

Kostol sv. Rozálie
Kostol sv. Rozálie

NITRA – Iba 16-ročný študent sa rozhodol prilepšiť si tým, že bude za komárňanským kostolom prepadávať babičky. Nejednal s nimi v rukavičkách, za obzvlášť závažný zločin lúpeže mu teraz hrozí až 12 rokov väzenia.

K lúpežnému prepadnutiu si Patrik K. z Okoličnej (okr. Komárno) podľa polície vybral okolie kostola svätej Rozálie. Ako prvú prepadol v pondelok predpoludním za kostolom 69-ročnú babičku. Zozadu sa k nej priblížil a snažil sa jej strhnúť z ramena kabelku. Babička sa však bránila, ale študent bol šikovnejší, kabelku jej vytrhol a dôchodkyňa spadla na zem. Lúpežník z kabelky zobral 37 tisíc korún, potom ju aj s dokladmi odhodil. Stará pani pri páde utrpela zranenia, z ktorých sa bude liečiť takmer dva mesiace.

Študentovi sa zrejme zapáčilo ľahko získať peniaze, tak si v stredu vyhliadol svoju ďalšiu obeť. Krátko po poludní takmer na tom istom mieste prepadol nič netušiacu 72-ročnú dôchodkyňu. Udrel ju zozadu do hlavy, pričom spadla na zem. Z ruky jej vytrhol nákupnú tašku a zobral z nej peňaženku, kde mala 600 korún. Babička utrpela otras mozgu s dobou liečenia asi desať dní.

Mladík minul peniaze pre svoju potrebu, dodala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu