Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Diváčka odpadla počas predstavenia!

Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.
Divadlo Jonáša Záborského v Prešove.

PREŠOV - Diváci sa sťažujú na zlé podmienky v historickej budove Divadla Jonáša Záborského (DJZ), ktorú pred troma rokmi otvorili po rekonštrukcii.

Pred niekoľkými dňami tam dokonca počas večerného predstavenia odpadla diváčka a muzikál Edith a Marlene museli prerušiť!

Nový Čas na to upozornila pravidelná návštevníčka Monika Stančíková. "Na predstaveniach je nedýchateľný vzduch. Býva vypnuté vetracie zariadenie, lebo hluk, ktorý vydáva, ruší hercov aj divákov." Tvrdí, že občas nefunguje ani kanalizácia a jej obsah sa rozlieva po suteréne a chodbách.

"Spôsobuje to nepríjemný zápach. Navyše, často vypadáva i elektrina," rozhorčene dodáva. Sťažuje sa tiež na zlé podmienky pre divákov, ktorí sedia na balkóne. "Ak sa nevykloníte z radu, nič neuvidíte," upozorňuje.

Vedenie divadla si nemyslí, že problémy sú až také horúce. Ale pripúšťa, že jedna žena tam odpadla. "Jej zdravotné ťažkosti však nesúviseli so zlým vzduchom," vysvetľuje riaditeľ Ján Hanzo. Že je divadlo prevádzkyschopné potvrdil pred 3 rokmi aj okresný hygienik.

"Nie je pravda, že sa nevetrá. V budove je totiž počítačom riadená vzduchotechnika. Ventilátor v sále používame len na odvetranie cez prestávky, pri predstavení teda neruší." Riaditeľ pripúšťa problémy s kanalizáciou. "Nastali isté ťažkosti, ale po jej prečistení je všetko v poriadku." Upozorňuje tiež, že cena vstupenky je diferencovaná podľa kvality sedadiel. "Ak si niekto kúpi najlacnejší lístok, musí rátať s tým, že bude horšie vidieť."

Divadlo J. Záborského využíva aj novú modernú budovu. V nej sa podobné problémy nevyskytujú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu