Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Mečiar má astmu!

Vladimír Mečiar
Vladimír Mečiar

BRATISLAVA - Mečiarovo tajomstvo je odhalené! Šéf HZDS trpí chronickou chorobou, ktorá môže skončiť až trvalou invaliditou! Kvôli nej bol dokonca minulý týždeň hospitalizovaný na súkromnej klinike v Košiciach. Podľa týždenníka Plus 7 dní si v luxusnom apartmáne nemocnice liečil bronchiálnu astmu.

"Bronchiálna astma väčšinou vzniká na alergickom základe a sprevádzajú ju záchvaty. Pacient sa jej nezbaví do konca života a môže viesť až k trvalej invalidite. Pri záchvatoch sa sťahuje svalstvo a zužujú sa dýchacie cesty. Je narušená výmena plynov medzi pľúcami a vonkajším prostredím. Pacient sa nevie nadýchnuť, ba nemôže ani vydýchnuť, dusí sa. Keď je toto dusenie veľmi vážne, tak ostatné orgány dostávajú málo kyslíka. Preto treba nasadiť lieky. Ak ani to nepomôže, treba pacienta dať na prístroje a robiť umelú ventiláciu pľúc," povedal o zákernosti tejto choroby docent Milan Májek, prednosta kliniky anestéziológie v bratislavskej nemocnici na Kramároch.

Mečiar ako kandidát na prezidenta neprezradil, že trpí touto chorobou. Otázkam, týkajúcim sa jeho zdravotného stavu sa síce nevyhýbal, odpovedal však, že sa cíti v dobrej forme. Keďže ide o chronickú chorobu, je pravdepodobné, že ňou trpel už v čase, keď sa uchádzal o post hlavy štátu. O svojej chorobe stále nechce hovoriť, minulý týždeň počas hospitalizácie dokonca napadol fotoreportérku Nového Času.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu