Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Podvodníci predali v Nitre cudzie byty!

(Zdroj: Topky.sk)

NITRA – Policajti klepli po prstoch dvom podvodníkom z Bánoviec nad Bebravou, ktorí v Nitre predali cudzie byty. Za podvod hrozí Karolovi (46) väzenie na tri až desať rokov, Antonínovi (47) za falšovanie a pozmeňovanie verejnej listiny osem rokov. Dvojicu obvinili ešte koncom októbra.

Karol, vystupujúci pod iným menom a vydávajúci sa za syna skutočného majiteľa bytu, sa 11. októbra pokúsil predať byt na Lúčnej ulici v Nitre. Dal ponuku realitnej kancelárii. Na jej základe sa prihlásili záujemcovia o kúpu tohto bytu. Títo od fiktívnych majiteľov byt kúpili. Skutočnému majiteľovi vznikla nelegálnym predajom bytu škoda najmenej 1,6 milióna korún.

Dvojica operovala aj vo februári. Karol si pod cudzou identitou prenajal byt v Nitre na Kmeťovej ulici. Bez vedomia majiteľa ponúkol byt na predaj inej osobe. Pri transakcii vystupoval pod menom skutočného majiteľa a legitimoval sa falošným občianskym preukazom. Majiteľovi bytu vznikla podvodným predajom škoda približne 1,3 milióna korún. Informovala o tom nitrianska policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu