Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Čecha obvinili z rasizmu, hrozí mu až trojročné väzenie

BRATISLAVA - Polícia obvinila 27-ročného Čecha z Nového Jičína, ktorý na pondelňajšom ohlásenom Pochode za slobodu v Bratislave propagoval rasové myšlienky a názory.

"Vyšetrovateľ muža obvinil z trestného činu podnecovania k rasovej, národnostnej a etnickej nenávisti, za čo mu hrozí trojročné väzenie. Muž je stíhaný na slobode," povedal hovorca Prezídia Policajného zboru SR Martin Korch.

Na pochode sa zúčastnili približne štyri stovky mladých ľudí. Na mieste stretnutia boli aj niektorí predstavitelia už rozpustenej Slovenskej pospolitosti - vodca Ivan Sýkora, prvý pobočník vodcu Michal Laššák, či Ján Kopúnek, ktorý v minulosti zastával post pobočníka.

V čele pochodu niesli mladí ľudia, niektorí so zamaskovanou tvárou, transparent, na ktorom bolo nakreslené stádo ošípaných. Tie žrali z válova, na ktorom bolo napísané "vláda". Na transparente boli označenia komunistických tajných služieb - ŠtB a KGB, ako aj súčasnej SIS.

Účastníci skandovali heslá ako napr. "Komunisti za mreže", "Slobodu prejavu", "Policajný štát" či "A. C. A. B". (ej-sí-ej-bí - All Cops Are Bastards, z angl. Všetci policajti sú bastardi). Míting otvoril prvý z rečníkov gardistickým pozdravom Na stráž.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu