Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Zajacova reforma: Opozícia tlačí na Gašparoviča!

Prezident odmietol stretnutie s lídrom HZD, ktoré zakladal.
Prezident odmietol stretnutie s lídrom HZD, ktoré zakladal.

BRATISLAVA - Okolo reformných zdravotníckych zákonov je stále horúco! Hoci parlament toľko diskutované právne normy z dielne ministra Zajaca schválil, všetko má ešte v rukách prezident Gašparovič. Pod zákonmi musí byť totiž aj jeho podpis a politické strany už začali vyvíjať tlak.

O reforme zdravotníctva plánovali s prezidentom hovoriť aj predstavitelia jeho HZD, ktorého bol Gašparovič zakladateľom a neskôr i predsedom.

Terajší šéf strany Jozef Grapa pre médiá vyhlásil, že chce u hlavy štátu lobovať za to, aby zákony nepodpísal. Gašparovič však stretnutie odmietol.

"Prezidenta takéto vyhlásenie netešia, aj keď ide o jeho materskú stranu. Zdravotnícku reformu nechce politizovať," uviedol hovorca hlavy štátu Marek Trubač s tým, že prezident je rozhodnutý hovoriť o tejto problematike len s odborníkmi.

Zatiaľ čo prezident sa k šestici zdravotníckych zákonov ešte nevyjadril, opozičná ĽS-HZDS zdôraznila, že schválená reforma je protiústavná a ekonomicky nerealizovateľná. Preto sa plánuje obrátiť na Ústavný súd. Podanie chce konzultovať aj so Smerom a všetkými stranami, ktoré sa na to chystajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu