Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Komplici Yegorova ostanú vo väzbe do konca februára

Volodymyr Yegorov
Volodymyr Yegorov (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Krajský súd (KS) v Bratislave dnes zamietol sťažnosť Juryja R., Eduarda V. a Vasyľa P., komplicov Volodymyra Yegorova, hlavy údajného mafiánskeho gangu. Ako informoval agentúru SITA hovorca KS Pavol Adamčiak, obvinení podali sťažnosť voči rozhodnutiu Okresného súdy Bratislava I, ktorý im 9. októbra predlžil väzbu do 28. februára budúceho roka.

Všetci traja čelia obvineniu z trestného činu vraždy formou spolupáchateľstva. Ako ďalej hovorca dodal, okresný súd sa tak rozhodol preto, že u obvinených i naďalej trvá obava, žeby sa vyhýbali trestnému stíhaniu.

Eduard V., Juryj R. a Vasyľ P. sú spolu s Volodymyrom Y. tiež obžalovaní z vraždy štyroch Ukrajincov "obzvlášť surovým a trýznivým spôsobom". Zároveň sú Eduard V. a Vasyľ P. obžalovaní z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamných a psychotropných látok a obchodovania s nimi.

Vasyľ P. je obžalovaný aj z nedovoleného ozbrojovania, policajti mu pri domovej prehliadke našli strelnú zbraň zamaskovanú do guľôčkového pera. Ak sa im preukáže vina, hrozí im trest odňatia slobody na doživotie.

Yegorova bratislavský krajský súd ako odvolací orgán medzičasom odsúdil na štyri roky väzenia v inej trestnej činnosti. Nepodmienečný trest mu uložil za legalizáciu príjmu z trestnej činnosti, keď Ukrajinec prostredníctvom ďalších osôb zorganizoval vývoz ukradnutých áut do Maďarska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu