Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Prípad gangu Volodymyra Y. opäť pred senátom

Volodymyr Y.
Volodymyr Y.

BRATISLAVA - Odročené pojednávanie v prípade gangu Volodymyra Y. bude po vyše mesiaci pokračovať v pondelok na Krajskom súde v Bratislave oboznamovaním sa s ďalšími dôkazmi.

Pre agentúru SITA to uviedol hovorca KS Pavol Adamčiak. Senát bude pokračovať vo vypočúvaní zvukových záznamov z vyšetrovania, ktoré súdu predložil vyšetrovací tím ako dôkazový materiál. Na nahrávkach je zaznamenaný rozhovor medzi obžalovaným Eduardom V. a nasadeným agentom.

Eduard V. žiada záznamy, kde sa priznáva k účasti na vraždách štyroch Ukrajincov, prehrať celé, a to v rozsahu 1450 hodín. Z nahrávok na aprílovom pojednávaní, ktoré si senát KS vypočul, vyplynulo, že Eduard V. sa obáva, aby jeden z členov údajnej mafiánskej skupiny Volodymyra Y., konkrétne Vasyľ P., pod nátlakom vyšetrovateľov nezačal vypovedať.

"Dúfam, že to nebude Vasyľ, ak áno, bude to v p...i," vyjadril sa v nahrávke. Rozhovor, ktorý si trojčlenný senát vypočul v neprítomnosti obžalovaných, sa uskutočnil medzi Eduardom V. a nasadeným agentom. Eduard V., Vasyľ P. a Juryj R., obžalovaní zo štyroch vrážd, podali vyhlásenie v ktorom odmietajú účasť na pojednávaní.

Na proces sa nedostavila ani hlava údajného mafiánskeho gangu Volodymyr Y. Ak by Vasyľ P. vypovedal, môže do prípadu "namočiť" viacerých, hovorí v nahrávke Eduard V. "Môže dať až sedem ľudí". Ďalej v zázname rozhovoru tvrdí, že vraždy v Jablonici, Stupave a v Bratislave im nemôžu nijako dokázať, iba ak by začal hovoriť Vasyľ. Eduard V. tiež povedal, že Vasyľovi P. i jemu vyšetrovatelia ponúkli status utajeného svedka, avšak on nemá v úmysle vypovedať ani ako utajený svedok.

"Poslal som ich do r...i," povedal nasadenému agentovi. "Aj keby som dostal výnimočný trest, nič nepoviem, mám podporu ľudí z vonku, vo väznici budem kápo dodal. Ak by ako hovorí niekoho "praskol," žiadna mafia na to nezabudne. "Nemajú dôkazy, nemajú nám to ako dokázať," pokračuje nahrávka.

Podľa obžalovaného musí byť dôkaz podložený ešte ďalšími dôkazmi, odtlačkami prstov alebo testami DNA, a tie vyšetrovateľom chýbajú, "iný dôkaz nemajú, nechytili nás pri čine, nemajú odtlačky ani DNA. Ja sa budem odvolávať. Mám na to obhajcov, aby ma z toho vysekali," povedal v nahrávke Eduard V.

Gang Volodymyra Y. je obžalovaný z vraždy štyroch Ukrajincov "obzvlášť surovým a trýznivým spôsobom". Zároveň sú Eduard V. a Vasyľ P. obžalovaní z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamných a psychotropných látok a obchodovania s nimi.

Vasyľ P. je obžalovaný aj z nedovoleného ozbrojovania, policajti mu pri domovej prehliadke našli strelnú zbraň zamaskovanú do guľôčkového pera. Polícia Eduarda V., Juryja R., Vasyľa P. a Volodymyra Y. obvinila z ďalších dvoch vrážd.

Prvých troch polícia zadržala vlani 31. decembra, keď im uplynula väzba v prípade iných vrážd. Ak sa im preukáže vina, hrozí im trest odňatia slobody na doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu