Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Pokračuje hlavné pojednávanie s gangom Volodymyra Y.

Volodymyr Y.
Volodymyr Y. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Na bratislavskom krajskom súde v pondelok pokračuje pojednávanie s údajným mafiánskym gangom Volodymyra Y. Senát si chce vypočuť zvukové nahrávky, kde sa komplic Volodymyra Y. obžalovaný Eduard V. v rozhovore s nasadeným agentom priznáva k spáchaným trestným činom.

Naposledy súd v tomto procese pojednával pred dvoma mesiacmi. Senát vtedy proces odročil pre dlhodobú práceneschopnosť obhajcu obžalovaného Vasyľa P., preto sa rozhodol, že na ďalšie pojednávanie mu pridelia náhradného advokáta. Ďalší obhajca sa musel zúčastniť na inom súdnom procese. Pred senát sa vtedy dostavili všetci obžalovaní - Volodymyr Y. Eduard V., Vasyľ P. a Juryj R.

Gang Volodymyra Y. je obžalovaný z vraždy štyroch Ukrajincov obzvlášť surovým a trýznivým spôsobom. Zároveň sú Eduard V. a Vasyľ P. obžalovaní z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamných a psychotropných látok a obchodovania s nimi. Vasyľ P. je obžalovaný aj z nedovoleného ozbrojovania, policajti mu pri domovej prehliadke našli strelnú zbraň zamaskovanú do guľôčkového pera.

Polícia Eduarda V., Juryja R., Vasyľa P. a Volodymyra Y. obvinila aj z ďalších dvoch vrážd. Prvých troch polícia zadržala vlani 31. decembra, keď im uplynula väzba v prípade iných vrážd. Ak sa im preukáže vina, hrozí im trest odňatia slobody na doživotie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu