Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Britská kráľovná navštítvi Vysoké Tatry a Poprad

Alžbeta II.
Alžbeta II.

BRATISLAVA - Britská kráľovná Alžbeta II. dnes vo Vysokých Tatrách a Poprade ukončí svoju dvojdennú návštevu Slovenska.

Plánovaný program panovníčky a jej manžela princa Philipa je menej oficiálny a kratší ako vo štvrtok v Bratislave, kde sa stretávala s politikmi. Hlava britskej monarchie sa okrem iného vyvezie lanovou dráhou na Hrebienok a vhodí úvodné buly na hokejovom zápase.

Kráľovnú čaká aj prehliadka kostola v historickej popradskej časti Spišská Sobota s oltárom z dielne Majstra Pavla z Levoče. Na námestí uvidí ukážky remesiel i ľudovú hudbu. Princ Philip, ktorý je známy svojím záujmom o životné prostredie, sa zas v Tatrách zúčastní na ekologickej konferencii.

Záujem kráľovského páru o Tatry neunikol ochranárom z mimovládnych organizácií, ktorí vojvodovi z Edinburghu napísali list a upozornili ho na kontroverzné plány chemických postrekov či ťažby kalamitného dreva v najprísnejšie chránených územiach.

Alžbetu s jej manželom v Poprade neminie ani stretnutie so slovenským olympijským víťazom kanoistom Michalom Martikánom a jeho strieborným britským konkurentom Davidom Florenceom. Pred odletom, ktorý je naplánovaný na popoludnie, ešte stihne vhodiť buly na hokejovom zápase medzi domácim Popradom a anglickým Gildfordom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu