Utorok16. apríl 2024, meniny má Dana, Danica, zajtra Rudolf

Rozsudok nad bývalým obhajcom Mikuláša Černáka padne v stredu

BANSKÁ BYSTRICA - Špeciálny súd vynesie v stredu rozsudok v prípade advokáta Daniela Maukša, ktorý je obžalovaný z korupcie. Po dnešných záverečných rečiach to oznámil sudca. Advokátovi, ktorý pred súdom opakovane poprel svoju vinu, hrozí až osem rokov väzenia.

"Necítim sa z ničoho vinný, nič nezákonné som nerobil. Absolútne popieram akýkoľvek úplatok, vždy som bral peniaze iba za obhajobu," povedal pred súdom advokát známy aj ako obhajca bývalého údajného bossa podsvetia Mikuláša Černáka.

Maukš podľa obžaloby vybavoval za peniaze viacerým osobám prepustenie z väzby. Pomáhať mu v tom mal aj bývalý sudca, ktorý medzitým zomrel na infarkt. V prípade je obžalovaných aj niekoľko ďalších osôb, od ktorých Maukš údajne preberal státisícové úplatky.

Advokát čelí v inom prípade stíhaniu za vraždu podnikateľa Mariána Karcela, ktorú si vraj prostredníctvom neho objednal práve jeho bývalý klient Černák. Spolu s nimi je obžalovaný aj Černákov švagor. Za smrť Karcela už súd v inom procese odsúdil na 24 rokov väzenia Branislava Adamča, ktorého trojica na vraždu údajne najala za milión korún (asi 33.194 eur).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu