Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bývalý obhajca Mikuláša Černáka pred súdom

BANSKÁ BYSTRICA - Na Špeciálnom súde v Banskej Bystrici bude dnes pokračovať odročené hlavné pojednávanie s advokátom Danielom M., bývalým obhajcom údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka a s ďalšími tromi ľuďmi, ktorých súdia za korupciu pri žiadostiach o prepustenie z väzby.

Podľa obžaloby sa advokát v októbri 2004 dohodol so sudcom Krajského súdu v Banskej Bystrici Miroslavom M. (zomrel v novembri 2005), že za úplatok, ktorý si rozdelia, sudca prepustí z väzby dvoch obvinených. Advokát so sudcom mal vybavovať prepustenie z väzby aj pre trojicu obvinených z Liptova. Daniel M. akúkoľvek korupciu popiera a tvrdí, že išlo iba o odmeny za právne služby advokáta.

Proces sa začal v októbri minulého roka. Okrem obžalovaných, ich príbuzných a viacerých svedkov vypovedali aj vyšetrovatelia prípadu a utajený svedok. Na lavici svedkov proti advokátovi vypovedali aj dvaja muži, kedysi zamestnanci Mikuláša Černáka. Svedecké výpovede zneli aj z úst predsedu Krajského súdu Jána Bobora a sudcu Jozefa Mikluša, ktorí mali telefonické rozhovory so sudcom Miroslavom M..

Pojednávanie viackrát sudca odročil na neurčito, pretože obhajoba namietala jeho zaujatosť. Sudca vyhlásil, že sa necíti byť zaujatý a Najvyšší súd SR to doteraz vždy potvrdil. Očakáva sa, že sudca skončí dokazovanie a dá priestor na záverečné reči. Daniel M. má pozastavený výkon obhajoby. Stíhajú ho aj v prípade vraždy Mariána Karcela, svedka z kauzy Mikuláša Černáka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu