Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Súd rozhodne o obžalobe na bossa podsvetia Černáka

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Údajne najsilnejší muž slovenského podsvetia Mikuláš Černák sa zrejme dnes dozvie, či bude čeliť procesu, v ktorom je obžalovaný zo siedmich vrážd z 90. rokov.

Okresný súd v Prešove by mal na pojednávaní rozhodnúť o prijatí obžaloby prokuratúry. Černákovi hrozí 15 až 25-ročné väzenie, prípadne výnimočný trest. Podľa prokuratúry Černák, ktorý na proces čaká vo väzbe, v roku 1994 zavraždil údajného policajného informátora Jozefa Filipa a o tri roky neskôr bývalého policajta Gustáva Slivenského.

Okrem toho ho obžalovali z vrážd štyroch údajných členov rôznych skupín podsvetia. K ďalšej vražde podľa obžaloby došlo v roku 2000, keď na Černákov pokyn zavraždili podnikateľa Mariána Karcela. Smrť Karcela, ktorý Černáka usvedčil z vydierania, si mafiánsky boss údajne objednal z väzenia.

K tomu mu mali pomôcť aj ďalší obžalovaní, jeho švagor Jozef Matula a bývalý advokát Daniel Maukš. Černákov spis má vyše 9000 strán, na jeho príprave pracovali traja prokurátori. Černákovi okrem procesu v Prešove hrozí aj obnovenie konania za údajnú vraždu poľského podnikateľa Grzegorza Szymaneka pred súdom v Banskej Bystrici.

O obnovenie procesu totiž začiatkom roka požiadala Generálna prokuratúrá. Súd však zatiaľ o návrhu prokuratúry nerozhodoval.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu