Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Černák bude čeliť obžalobe zo 7 vrážd!

Mikuláš Černák
Mikuláš Černák

PREŠOV - Niekdajší údajný boss slovenského podsvetia Mikuláš Černák sa bude pred súdom zodpovedať zo siedmich vrážd. Prešovský okresný súd dnes prijal obžalobu prokuratúry a vytýčil termíny hlavného pojednávania. Černákovi hrozí v prípade dokázania viny 15 až 25-ročné väzenie alebo výnimočný trest. Súd tiež ďalej predĺžil Černákovi väzbu.

"Obžalovaný podal proti uzneseniu o väzbe sťažnosť, proti prijatiu obžaloby sa nedá podať opravný prostriedok," povedal hovorca Krajského súdu v Prešove Michal Drimák. Proces s Černákom začne 10. novembra, ešte v tomto roku sa bude pojednávať päť týždňov. Všetky pojednávania sa uskutočnia v budove prešovskej väznice.

"Obžalobu považujem za nezákonnú, prokuratúra začala stíhanie, keď som bol ešte vydávaný z Česka," povedal počas dnešného konania Černák. Súd Černák zároveň požiadal o zrušenie stíhania a prepustenie na slobodu.

Podľa prokuratúry Černák, ktorý je v súčasnosti vo väzbe v Ilave, v roku 1994 zavraždil údajného policajného informátora Jozefa Filipa a o tri roky neskôr bývalého policajta Gustáva Slivenského. Okrem toho ho obžalovali z vrážd údajných členov rôznych skupín podsvetia Jozefa Štefana, Pavla Lenharta, Milana Siposa a Emila Potáscha. K ďalšej vražde podľa obžaloby došlo v roku 2000, keď na Černákov pokyn zavraždili podnikateľa Mariána Karcela.

Spolu s Černákom sa pred súdom bude zodpovedať aj jeho švagor Jozef Matula a bývalý advokát Daniel Maukš. Obaja mali Černákovi podľa prokuratúry pomáhať pri organizovaní vraždy Karcela, ktorú údajne mafiánsky šéf nariadil z väzenia. Karcel v minulosti Černáka usvedčil z vydierania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu