Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Fico dá milióny na tunel a klimatizáciu na Úrade vlády

Róbert Fico
Róbert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Milióny korún dá premiér Robert Fico, aby sa jeho úradníkom v kanceláriách lepšie dýchalo. V rozpočte na budúci rok premiér vybojoval pre Úrad vlády navyše 86,5 milióna korún (2,9 milióna eur), napísal denník Pravda. Z nich sa bude financovať 30-miliónové (1,02 milióna eur) klimatizačné zariadenie a 15 miliónové vynovenie tunela ((465-tisíc eur), ktorým premiér chodí na rokovania vlády do tzv. novej budovy.

Úrad vlády mal pôvodne dostať zo štátnej pokladne 930 miliónov korún (30,8 milióna eur), napokon má mať viac než miliardu (33 miliónov eur). Z toho 150 miliónov korún (takmer päť miliónov eur) bude tvoriť premiérova rezerva, z ktorej môže deliť peniaze, ako chce. Kým vo svete zúri finančná kríza, premiér chce milióny minúť na ihriská.

"Veľmi sa bojíme krízy," povedal Fico v stredu po rokovaní vlády, na ktorom ministri schválili návrh štátneho rozpočtu na budúci rok. Zároveň oznámil, že zo svojej rezervy postaví ďalšie multifunkčné ihriská a s ministrom financií Jánom Počiatkom začne aj diskusiu o zimných štadiónoch. Jeden, za 45 miliónov korún (1,5 milióna eur), by chcel premiér postaviť na budúci rok - "na ukážku".

Úrad vlády dodal, že premiér svoju rezervu rozdelí tak, aby peniaze "slúžili na podporu kultúrnych, vzdelávacích, športových a iných rozvojových aktivít s prihliadnutím na ich rovnomerné prerozdeľovanie do jednotlivých regiónov Slovenska". Viacúčelové ihriská sa doteraz ušli najmä obciam, v ktorých sú starostovia za vládnu koalíciu, hlavne za Smer-SD.

Zo svojej rezervy premiér ďalej prispel sumou 900-tisíc (29 875 eur) na plážový futbal, za dotáciu sa prihovoril splnomocnenec pre šport Dušan Galis. S klubom plážového futbalu spolupracuje Galisov kamarát Dušan Tittel. Najvyššie sumy dal Fico okrem ihrísk na kamerový systém v Tisovci a na encyklopédiu Beliana, konštatuje denník Pravda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu