Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Leopoldov: Vrahom zrekonštruovali basu za 300 miliónov Sk!

Najbrutálnejší zločinci budú mať telocvičnu aj televízory.
Najbrutálnejší zločinci budú mať telocvičnu aj televízory.

LEOPOLDOV - Minister spravodlivosti Daniel Lipšic sa dostal za mreže! A to rovno do leopoldovskej väznice, určenej pre najväčších kriminálnikov. Posedel si dokonca v cele pre odsúdených na výnimočný trest.

Samozrejme, že to všetko nie naozaj, ale len v rámci otvorenia zrekonštruovaného objektu Hrad, ktorý bol zničnený v roku 1990 pri pamätných vzburách väzňov.

Odsúdení ho vtedy podpálili, zhorenisko niekoľko rokov pustlo, aby ho nakoniec za vyše 300 miliónov korún obnovili a spustili do prevádzky. Zrekonštruovaný objekt je určený pre 523 väzňov, ktorým súd vymeria výnimočný trest, alebo ich umiestni do tretej nápravnovýchovnej skupiny.

Objekt zložený zo štyroch budov je vybavený aj 12 chránenými vychádzkovými dvorcami a basketbalovým ihriskom. Odsúdení budú mať k dispozícii aj ambulanciu, telocvičňu, ale tiež knižnicu, kde si môžu naštudovať napríklad aj zákony.

Niektoré cely sú vybavené televíznymi prijímačmi a samozrejmosťou sú i osobitné toalety. Minister Lipšic vyjadril s novou tvárou Hradu spokojnosť. Na otázku, koho by do objektu najradšej posadil, odpovedal, že spravodlivosť si nevyberá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu