Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Grémium ĽS-HZDS zvolalo predstavenstvo a žiada mimoriadny snem

BRATISLAVA - Situáciu v ĽS-HZDS má vyriešiť mimoriadny snem. Politické grémium ĽS-HZDS sa dnes dohodlo na zvolaní mimoriadneho rokovania Republikového predstavenstva na 27. septembra. Predstavenstvo by malo rozhodnúť o zvolaní mimoriadneho snemu strany.

Ten by sa mal konať 18. októbra. Snem zvolí nových podpredsedov a ústredného tajomníka strany. Schváli kandidátku pre voľby do Európskeho parlamentu a program strany do eurovolieb. Snem tiež zaujme stanovisko k prezidentským voľbám. Novinárov o tom informovala stranícka hovorkyňa Monika Zakariasová.

Keďže Robert Fico neprijal kandidatúru do prezidentských volieb, ĽS-HZDS podporí tretieho kandidáta, povedala Zakariasová a dodala, že "zatiaľ však nie je dohoda, kto to bude“. Grémium ĽS-HZDS sa dnes zaoberalo riešením situácie, ktorá vznikla po spornom financovaní strany.

Tá prijala minulý rok od dôchodcu Rudolfa Trávnička dar 7 miliónov korún (232 357 €) a štyri milióny (132 776 €) od podnikateľa Jozefa Oceľa napriek tomu, že na zmluvách chýbali overené podpisy štatutára ĽS-HZDS Zdenky Kramplovej. Grémium v auguste rozhodlo, že strana do mesiaca peniaze vráti darcom. Na starosť to dostali Zdenka Kramplová a Milan Urbáni.

Grémium podľa straníckej hovorkyne Moniky Zakariasovej rokuje aj o návrhu štátneho rozpočtu na rok 2009, o postoji k prezidentským voľbám, udalostiach okolo odvolávania ministra spravodlivosti Štefana Harabina. Grémium tiež rokuje o nomináciách do rady Slovenského pozemkového fondu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu