Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Špeciálny súd zobral do väzby komplicov B. Adamča

Sudca vzal do väzby N. Pajdiča (na snímke) a Jozefa Balogha. Zobraziť galériu (3)
Sudca vzal do väzby N. Pajdiča (na snímke) a Jozefa Balogha.

BRATISLAVA - Ďalší členovia zločineckej skupiny, ktorej údajne šéfoval Branislav Adamčo obvinený z viacerých závažných trestných činov, sú vo väzbe. Sudca pre prípravné konanie Špeciálneho súdu v Banskej Bystrici vzal v nedeľu do väzby obvinených Nikolu Pajdiča a Jozefa Balogha. Prvý skončil vo väzbe pre možný útek a obavu, že bude pokračovať v trestnej činnosti. Na druhého uvalil sudca len útekovú väzbu.

Obaja obvinení dali písomný sľub, Nikola Pajdič dal návrh aj na zloženie peňažnej záruky. "Avšak vzhľadom na charakter prejednávanej veci a osoby obvinených, sudca nepovažoval sľub ani peňažnú záruku za dostatočnú na nahradenie väzby," vysvetlila hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková. Rozhodnutie sudcu je právoplatné u Nikolu Pajdiča, pretože prokurátor aj obžalovaný sa vzdali práva podať voči rozhodnutiu sťažnosť. Právoplatnosť ešte nenadobudlo rozhodnutie u Jozefa Balogha, pretože ten podal proti rozhodnutiu sudcu sťažnosť.

Polícia vo štvrtok minulý týždeň v skorých ranných hodinách vo Veľkých Kapušanoch zadržala šéfa zločineckej skupiny Branislava Adamča a dvoch jej členov Nikolu Pajdiča a Jozefa Baloga. Úrad boja proti organizovanej kriminalite ich stíha spolu s ďalšími členmi zločineckej skupiny. Podľa polície sa zameriavali predovšetkým na výpalníctvo, nelegálny obchod s cigaretami, prevádzačstvo či kontrolovanie úžerníkov.

Zadržaná trojica sa spája s objasnením dvojnásobnej vraždy z decembra 2004 v Moste pri Bratislave, keď o život prišla Henrieta Brestovanská a 10-ročný Richard. Obeťou mal pritom byť bývalý policajt Juraj G., otec zavraždeného chlapca. Podľa prezidenta Policajného zboru Jána Packu je objednávateľ tejto vraždy Karol Mello "dočasne nezaistený".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu