Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Do košickej nemocnice priviezli štyri zranené z Chorvátska

Zobraziť galériu (8)

KOŠICE - Krátko pred desiatou hodinou večer dorazili v utorok do košickej Fakultnej nemocnice L. Pasteura (FNLP) dve sanitky so štyrmi ženami, ktoré utrpeli zranenia pri tragickej dopravnej nehode autobusu v Chorvátsku.

Na mieste ich očakávalo okolo 10 príbuzných, ktorí však nechceli hovoriť s médiami. Pacientky okamžite previezli na kliniku úrazovej chirurgie, kde sa podrobili lekárskym vyšetreniam.

"Prijali sme štyri pacientky, všetky boli predtým hospitalizované v nemocnici v Gospiči. Jedna z nich čaká na odborné CT vyšetrenie, ostatné boli vyšetrené v ambulancii. Pacientky majú za sebou desaťhodinový náročný transport, lekári však umožnili, aby sa stretli s príbuznými a bolo to veľmi emotívne, nechýbali slzy radosti. Sú však veľmi unavené a hovorili predovšetkým s lekármi. Sú to pacientky so stredne ťažkými poraneniami, majú rôzne rezné a tržné rany, pomliaždeniny, zlomeniny, ktoré si podľa všetkého budú vyžadovať zatiaľ konzervatívnu liečbu. V nasledujúcich dňoch ich lekári podrobia ďalším diagnostickým vyšetreniam, aby zistili, či nie sú potrebné aj nejaké operačné zákroky,“ povedala hovorkyňa FNLP Jaroslava Oravcová. Poslednú pacientku očakávajú vo FNLP v stredu okolo ôsmej ráno.

Tragická nehoda autobusu, pri ktorej zahynulo 14 Slovákov, sa stala v nedeľu pred šiestou ráno na diaľnici Záhreb - Split medzi mestami Gospič a Lovinac. K nehode došlo, keď autobus pri veľkej rýchlosti vyletel z cesty, prerazil ochranné kovové zábradlie a narazil do betónovej konštrukcie nadjazdu Mogorič.

Dnes prepustili z lekárskeho ošetrenia v nemocnici v Gospiči päť Sloveniek. Štyri ženy už priviezli do Košíc, ďalšiu, ktorú prepravuje sanitka v sprievode lekára, privezú v stredu ráno. V nemocniciach v Chorvátsku ostávajú ešte ďalšie štyri pacientky, no Oravcová nevedela uviesť, kedy budú prevezené na Slovensko.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu