Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Obete havárie autobusu budú identifikovať na Slovensku

Havarovaný autobus so Slovákmi
Havarovaný autobus so Slovákmi

BRATISLAVA - Telesné pozostatky 14 Slovákov, ktorí zahynuli v nedeľu ráno pri dopravnej nehode autobusu v Chorvátsku, prevezú na Slovensko. Ministerstvo spravodlivosti Chorvátskej republiky tak dnes vyhovelo žiadosti Zastupiteľského úradu SR v Záhrebe. Identifikácia obetí nedeľnej havárie slovenského autobusu pri chorvátskom meste Gospič tak bude prebiehať na Slovensku.

Dnes prepustili z lekárskeho ošetrenia v nemocnici v Gospiči päť Sloveniek, ktoré sa pri havárii zranili. Poisťovne v spolupráci so Zastupiteľským úradom zabezpečili ich prevoz sanitkami na Slovensko. Štyri ženy dnes pred polnocou privezú do košickej Fakultnej nemocnice L. Pasteura, ďalšiu, ktorú prepravuje sanitka v sprievode lekára, privezú v stredu nadránom, informovala hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová.

V chorvátskych nemocniciach po prevoze pacientok z Gospiču ešte zostávajú štyri osoby, ktoré nie sú v ohrození života, uviedol dnes slovenský veľvyslanec v Chorvátsku Ján Báňas. "Tri osoby (hospitalizované) v Záhrebe potrebujú dlhší čas, aby boli schopné prevozu, nie sú v nebezpečenstve (ohrozenia) života, a tá štvrtá osoba v Rijeke, jej stav je najvážnejší, tam to asi bude dlhodobo, možno ešte bude (potrebovať) nejakú operáciu..." uviedol slovenský veľvyslanec.

Tragická nehoda autobusu, pri ktorej zahynulo 14 Slovákov, sa stala v nedeľu pred šiestou ráno na diaľnici Záhreb - Split medzi mestami Gospič a Lovinac. K nehode došlo, keď autobus pri veľkej rýchlosti vyletel z cesty, prerazil ochranné kovové zábradlie a narazil do betónovej konštrukcie nadjazdu Mogorič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu