Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Csáky: Slovenskomaďarské vzťahy pod vplyvom nevhodných vyhlásení

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA - Slovenskomaďarské vzťahy sú podľa predsedu SMK Pála Csákyho ovplyvnené nevhodnými a primitívnymi vyhláseniami jedného z koaličných partnerov. "To je nekonečný príbeh. Je to o civilizovanosti a o európskosti. Európskosť a civilizovanosť v tejto historke prehráva svoj súboj a je mi to ľúto," povedal dnes Csáky.

Csáky pozitívne vníma, že sa premiéri Slovenska a Maďarska stretli a rozprávali o slovenskomaďarských vzťahoch. "Je normálne, keď premiéri susedných krajín sa rozprávajú o niektorých témach a hľadajú riešenia. Čo sa týka výsledkov, mám však čudný pocit, pretože nie je vhodné, elegantné a ani politicky múdre rokovať medzi štyrmi očami veľmi priateľsky, potom ísť na tlačovú konferenciu, tam už hovoriť na adresu partnera dosť tvrdé veci a pritom tolerovať to, že doma môj koaličný partner zase tára nejaké nezmysly," vyhlásil Csáky v súvislosti s nedávnym stretnutím Roberta Fica s Ferencom Gyurcsányom.

Maďarský a slovenský premiér sa stretli v pondelok v bruselskej reštaurácii tesne pred pondelňajším mimoriadnym summitom Európskej únie o kríze v Gruzínsku. "Vzhľadom na ekonomiku času" týmto rokovaním podľa Fica nahradili pôvodne plánované stretnutie, ktoré sa malo uskutočniť v utorok na slovensko-maďarskej hranici. Fico maďarskému premiérovi zopakoval pozvanie na oficiálnu návštevu Slovenska, ktorú Gyurcsány dlhodobo odmieta.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu