Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Člen gangu Volodymyra Y. hovoril na nahrávkach aj o Jozefovi Surovčíkovi

Volodymyr Y.
Volodymyr Y. (Zdroj: ČTK)

BRATISLAVA - Na nahrávke rozhovorov medzi Eduardom V., členom gangu Volodymyra Y., a nasadeným agentom, ktoré senát Krajského súdu v Bratislave (KS) pustil na poobedňajšom pojednávaní, sa obžalovaný priznal okrem vrážd aj k spolupráci a kamarátstvu s Jozefom Surovčíkom.

Dnes už nebohého člena takáčovskej skupiny podľa slov obžalovaného zavraždili vlastní ľudia. "Starý Surovčík im robil financmajstra a tí ho potom zastrelili," uvádza na nahrávke Eduard V. Komplic Volodymyra Y. sa na nahrávkach rozhovorov priznal k vraždám a obchodovaniu s drogami. Obžalovaný Eduard V. spolu s Vasyľom P. a Juryjom R. sa odmietli na pojednávaní zúčastniť.

Podľa slov Eduarda V. do nahrávok niekto zasahoval a preto žiadal pustiť celý záznam. Na procese bol prítomný iba Volodymyr Y., ktorého priviedli spolu s Juryjom R., ten na začiatku predstúpil pred senát a podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa v súvislosti so zverejnením nahrávok v médiách. Justičná stráž ho následne odviedla späť do cely. Senát KS bude pokračovať v utorok až piatok v púšťaní ďalších zvukových záznamov.

Gang Volodymyra Y. je obžalovaný z vraždy štyroch Ukrajincov "obzvlášť surovým a trýznivým spôsobom". Zároveň sú Eduard V. a Vasyľ P. obžalovaní z trestného činu nedovolenej výroby a držby omamných a psychotropných látok a obchodovania s nimi. Vasyľ P. je obžalovaný aj z nedovoleného ozbrojovania, policajti mu pri domovej prehliadke našli strelnú zbraň zamaskovanú do guľôčkového pera.

Polícia Eduarda V., Juryja R., Vasyľa P. a Volodymyra Y. obvinila z ďalších dvoch vrážd. Prvých troch polícia zadržala vlani 31. decembra, keď im uplynula väzba v prípade iných vrážd. Ak sa im preukáže vina, hrozí im trest odňatia slobody na doživotie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu