Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Médiá podľa Fica diskriminujú sympatizantov koalície

Premiér Robert Fico
Premiér Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládna koalícia nedovolí diskrimináciu dvoch tretín obyvateľov len preto, že sympatizujú s vládnymi stranami, vyhlásil dnes premiér Robert Fico na brífingu, po ktorom nepripustil žiadne otázky.

"Nenecháme sa terorizovať médiami, nemienime znevýhodňovať našich členov a sympatizantov," vyhlásil premiér. Výsledky verejných obstarávaní nebude vláda podľa svojho predsedu považovať za klientelizmus, ak nedôjde k porušeniu zákona. Za záväzné v tejto súvislosti bude pritom považovať iba stanovisko Úradu pre verejné obstarávanie. Postihovať sa však budú predražené tendre, ako aj manipulácie a porušovanie pravidiel verejného obstarávania, zdôraznil premiér.

V prípade udeľovania finančnej pomoci, ktorá patrí do výlučnej právomoci členov vlády, pokračoval Fico, nebude vládna koalícia považovať za neprípustné, ak v prípade rovnocenných projektov člen vlády uprednostní starostu za vládnu koalíciu. Prísne sa však bude postihovať porušovanie pravidiel pri prideľovaní dotácií príbuzným či rodinným príslušníkom.

Predseda vlády chcel len novinárom ukázať prípady "straníckeho klientelizmu" vo fungovaní americkej demokracie a aj tak ich presvedčiť, že za dotáciami svojim nie je nič nemorálne. Kritiku za podporu sociálnych podnikov v oblastiach s vysokou nezamestnanosťou považuje za zvrhlú. Zároveň oznámil, že už viac nebude reagovať na mediálne útoky a rôzne pseudokauzy, ako boli sociálne podniky či verejné obstarávania. "Vy nemôžete nahradiť Úrad pre verejné obstarávanie," povedal médiám.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu