Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Ficova dôveryhodnosť v auguste klesla

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Dôveryhodnosť premiéra Roberta Fica klesla o šesť percentuálnych bodov.

Kým v júli mu dôverovalo 38,4 percenta občanov, v auguste to bolo 32,4 percenta. Napriek tomuto poklesu je Fico naďalej najdôveryhodnejšou politickou osobnosťou na Slovensku. Stratil aj druhý v poradí, prezident Ivan Gašparovič, ktorému v auguste dôverovalo 17,6 percenta oslovených (v júli 20,7 %). Trojicu najdôveryhodnejších politikov uzatvára predseda SNS Ján Slota s podporou 10,4 percenta ľudí (v júli 13,3 percenta). Vyplýva to z reprezentatívneho prieskumu verejnej mienky, ktorý v dňoch 1. až 7. augusta uskutočnil Ústav pre výskum verejnej mienky pri Štatistickom úrade na reprezentatívnej vzorke 1 247 občanov.

Podľa augustového prieskumu je štvrtým najdôveryhodnejším politikom minister vnútra Robert Kaliňák s 9,7 percentami (v júli 12,0 %). Nasleduje podpredsedníčka SDKÚ-DS Iveta Radičová, ktorej ako jedinej v prvej päťke dôveryhodnosť stúpla z júlových 6,2 percenta na súčasných 8,8 percenta. V prvej desiatke najdôveryhodnejších politikov je ešte Vladimír Mečiar (7,9 %), Mikuláš Dzurinda (5,0 %), Béla Bugár (4,2 %), Ivan Mikloš (3,9 %) a Pavol Hrušovský (3,3 %).

Respondenti na základe vlastnej úvahy, bez akejkoľvek predlohy, mohli uviesť maximálne tri osobnosti slovenskej politickej scény, ktoré majú v súčasnosti ich dôveru. Žiadnemu politikovi nedôveruje 25,5 percenta opýtaných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu