Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Rezort vnútra oproti vlaňajšku nakúpil dvojnásobný počet limuzín

BRATISLAVA - Rezort vnútra kúpil ďalšiu limuzínu, stála vyše dva milióny korún (66,39 tis. €) bez DPH. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil na internetovej stránke Vestník verejného obstarávania. Bude určená pre potreby Úradu na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií ministerstva, povedala Vladimíra Hrebeňáková z ministerstva vnútra. Automobil dodá spoločnosť BMW, ide o zákazku na základe rámcovej dohody.

Vlani kúpil rezort vnútra päť limuzín za 24 mil. Sk (796,7 tis. €), tento rok ich spolu s poslednou kúpil už desať za približne 40 mil. Sk (1,328 mil. €). V roku 2006 kúpilo ministerstvo 12 vozidiel za 32 mil. Sk (1,062 mil. €).

Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií má v súčasnosti celkovo k dispozícii okolo 200 vozidiel. Približne polovicu z nich využíva na reprezentačné účely (prepravu určených osôb a zahraničných delegácií), ostatné slúžia na prevádzku úradu. Prevádzkové náklady na pohonné hmoty a servis vozidiel predstavujú každoročne približne 45 mil. Sk (1,494 mil. €). Úrad zamestnáva okolo 600 pracovníkov, v prvom polroku v ňom pribudlo 31 nových ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu