Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Trojku spustili výstrelom zo štarovacej pištole

Štefan Nižňanský a Jarmila Hargašová
Štefan Nižňanský a Jarmila Hargašová

BRATISLAVA – Výstrelom zo štartovacej pištole spustil vysielanie Trojky generálny riaditeľ STV Štefan Nižňanský. Následne si hostia akcie, ale aj diváci všetkých troch kanálov verejnoprávnej televízie mohli pozrieť krátky klip s prianiami od generálneho riaditeľa STV, prezidenta Ivana Gašparoviča, premiéra Roberta Fica a ministra kultúry Mareka Maďariča. Niekoľko minút po 14:00 sa vysielanie preplo do dejiska olympiády, do Pekingu.

Vysielanie Trojky je predčasné hodnotiť, upozorňuje predseda Rady STV Bohumír Bobocký. Ako ďalej povedal, Rada ho zhodnotí až s odstupom času, "keď zistíme, ako sa podarilo odvysielať olympijské hry, ale aj ako bude zabezpečené poolympijské vysielanie, ktoré bude plne v réžii STV. "Dobrá vec sa podarila", myslí si Nižňanského predchodca Radim Hreha. Ako povedal, verí, že slovenská spoločnosť, predovšetkým poslanci parlamentu, v budúcnosti nájdu formu, ako vytvoriť zdroje pre verejnoprávnu televíziu. Bývalý riaditeľ STV pre strategický rozvoj Nikolaj Savický na podujatí nebol. Svojich zástupcov na slávnostnom "Opening evente", ako ho nazvala v pozvánke STV, mali popri vedení a tvorcoch STV aj Výbor parlamentu pre kultúru a médiá, Rada pre vysielanie a retransmisiu, Slovenský rozhlas a ďalší.

Tohtoročné náklady na Trojku sú 100,383 milióna korún. Z toho reklama pokryje 7,6 milióna Sk sponzoring dva milióny Sk (66 388 €) z dotácie od štátu pôjde 90,783 milióna Sk. Trojku si môže pozrieť približne 60 percent televíznych divákov na Slovensku. STV garantuje, že všetky vystúpenia slovenských športovcov a najdôležitejšie súťaže na Dvojke budú. Trojka bude nonstop bude vysielať od 8. do 25. augusta, od 26. augusta prejde podľa pridelenej vysielacej licencie až do konca roka na denné 7-hodinové vysielanie, od 17:00 do 24:00. Približne polovica z jej vysielania by mala patriť domácemu športu. STV garantuje počas olympiády vysielanie vo vysokom rozlíšení (high definition, HD), kvalita poolympijského vysielania bude závisieť od konkrétneho programu. Istý čas bude vysielať v kombinovanom režime 16:9 a 4:3 v štandardnom rozlíšení (SD).

štart STV3
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu