Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Robert Fico opäť na očiach verejnosti: Prišiel na rokovanie vlády! FOTO Nastala u neho očividná zmena

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – V utorok netradične zasadá vláda. A prvýkrát od atentátu ju vedie premiér Robert Fico. Predseda vlády sa po účasti na cyrilo-metodských oslavách a žatve ukázal aj na úrade vlády. Oblečený prišiel v obleku tak, ako sme boli zvyknutí a nebyť paličky, ktorou si pomáhal pri chôdzi, na prvý pohľad by ste nepovedali, že ešte pár týždňov dozadu bojoval o holý život. Nastala u neho aj jedna očividná zmena.

Premiér Fico sa prvýkrát od atentátu zúčastní na rokovaní vlády (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Na piatkových oslavách pri príležitosti sviatku sv. Cyrila s Metoda a pondelkovej žatve si Robert Fico ešte pri chôdzi pomáhal francúzskou barlou. Dnes na úrad vlády však už prišiel iba s jednoduchou paličkou. Novinárom sa však vyhol, neprešiel totiž hlavným vchodom a po známom schodisku, čo je vzhľadom na jeho zranenie pochopiteľné.  

 

Drahé progresívno liberálne médiá a opozícia, prepáčte, že som prežil, ale som späť🍀🇸🇰

Posted by Robert Fico on Tuesday, July 9, 2024

Robert Fico opäť na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Vláda sa dnes zaoberá stavom implementácie európskych štrukturálnych a investičných fondov 2014 - 2020 a Programu Slovensko 2021 - 2027. Ďalším bodom programu je návrh na určenie viacerých ministerstiev a inštitúcií ako prijímateľov prostriedkov mechanizmu na podporu obnovy a odolnosti na účel digitálnej transformácie úsekov verejnej správy. Z predloženého materiálu na dnešné rokovanie tiež vyplynulo, že rezorty splnili v rámci implementácie plánu obnovy 15 úloh zo 17, ktorých termín splnenia bol do 1. júla 2024. Jednu z nich nesplnilo ministerstvo hospodárstva a ďalšiu ministerstvo vnútra.

Robert Fico opäť na
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Fico sa objavuje na verejnosti stále častejšie

Robert Fico v pondelok pri príležitosti žatvy navštívil poľnohospodárske družstva Agro Voderady v Slovenskej Novej Vsi. Na brífingu povedal, že ako predseda vlády sa musí zaoberať aj tým, „ako budú naplnené sýpky.“ Nezostal však do konca, po jeho vystúpení bol tlačový brífing prerušený, pretože predseda vlády si chcel urobiť ešte tradičnú fotku v obilí. Následne sa pokračovalo už bez neho. „Nie som ešte celkom pripravený na dlhé státie,“ vysvetlil svoj skorší odchod. Jeho prvé verejné vystúpenie bolo v piatok na Devíne pri príležitosti osláv sv. Cyrila a Metoda.

Robert Fico
Zobraziť galériu (4)
Robert Fico  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Ešte pred niekoľkými dňami minister obrany Robert Kaliňák uviedol, že čo sa týka Ficovho zdravotného stavu, nedá sa povedať, že by išlo všetko podľa plánu. „Ale môžeme povedať, že stav sa už natoľko zlepšil, že sa pán premiér aktívne zapojil do diskusií k samitu, ktorý bol tento týždeň,“ uviedol. Dodal že lekári robia všetko preto, aby mohol premiér vykonávať svoju prácu s plným nasadením, hoci bude mať aj trvalé následky.

Viac o téme: AtentátPremiérRobert FicoÚrad vlády SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu