Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Kauza úniku nahrávok čurillovcov: Inšpekcia prerušila trestné stíhanie! Známych smerákov nevypočuli

(Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Policajná inšpekcia prerušila trestné stíhanie v prípade úniku nahrávok z kancelárií niekdajších vyšetrovateľov NAKA okolo Jána Čurillu. Nahrávky sú verejnosti dobre známe najmä z tlačových besied predstaviteľov strany Smer-SSD.

Na prípad upozornil portál Akutality.sk. Vyšetrovateľ policajnej inšpekcie podľa ich zistení nevypočul predsedu strany Smer Roberta Fica ani poslanca za túto stranu Tibora Gašpara. Obaja zvykli nahrávky púšťať na tlačových besedách.

archívne video

Vyjadrenie strany SMER-SD k schválenej novele Trestného zákona (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vyšetrovateľovi malo stačiť písomné stanovisko, ktoré mu strana Smer-SSD poslala. Uvádza sa v ňom, že nevedia, kto im nahrávky poskytol. Na samotných tlačovkách zvykli tvrdiť, že ich našli na vrátnici, alebo že im nahrávky poskytli ľudia z mainstreamových médií.

Podľa inšpekcie sa nepodarilo zistiť skutočnosti, ktoré by oprávňovali trestne stíhať konkrétnu osobu za únik nahrávok policajtov, a preto stíhanie v máji tohto roka prerušili. Šéfom inšpekcie je nominant ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) Branislav Zurian.

Viac o téme: VyšetrovanieNahrávkyPolicajná inšpekciaSmer-SSD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu