Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Veľký snem Združenia miest a obcí Slovenska: Radikálne zmeny na obzore?

Jozef Božik
Jozef Božik (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Dominantnou témou 36. snemu Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) bude ročné zhodnotenie plnenia 11 strategických priorít združenia. ZMOS to oznámil v súvislosti s nadchádzajúcim podujatím, ktoré sa uskutoční v utorok a stredu (28. - 29. 5.) v hlavnom meste.

"Za účasti zástupcov z takmer tisícky členských miest a obcí snem prediskutuje aktuálne potreby a požiadavky územia, tie najpálčivejšie pretaví do uznesenia 36. snemu ZMOS," avizuje ústredná riaditeľka kancelárie ZMOS Zuzana Špačeková. Dodáva, že snem sa uskutoční za účasti pozvaných predstaviteľov vlády, ministerstiev a ostatných ústredných predstaviteľov štátnej správy, pozvaných partnerov a hostí z odbornej obce.

archívne video

ZMOS spolu s Úradom komisára pre deti predstavia zámer budovania akadémie prevencie proti šikane (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

Záver prvého dňa bude venovaný kultúrno-spoločenskému programu, v ktorom takisto ocenia tri samosprávy v oblasti inteligentných a inovatívnych riešení, ochrany životného prostredia i rozvoja miestnych komunít. Počas druhého dňa sa uskutočnia moderované diskusia o odborných otázkach, ktoré aktuálne zamestnávajú samosprávy. Výstupy snemu predstaví vedenie združenia na tlačovej konferencii.

Viac o téme: ZmenyPriorityZMOS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu