Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Výnimočné Župné dni zožali úspech, trápny incident ich nezatienil!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Župné dni)

KOŠICE – Veľa príprav až do detailov a veľký ohlas! Také boli Župné dni v Košickom samosprávnom kraji (KSK), ktoré prilákali do centra diania až v štyroch mestách tisícky návštevníkov. Tradície, chute, osobitosti a výnimočnosti Gemera, Spiša, Zemplína aj Abova mali svoje vyvrcholenia počas vystúpení výnimočných umelcov a kapiel. Úspech na celej čiare nezatienil ani trápny incident v Košiciach, kde takzvaný aktivista úbohým spôsobom chŕlil žlč a nenávisť, pričom vylúčiť sa nedali ani vyhrážky...

„Som veľmi rád a hrdý, že postupne v Rožňave, Spišskej Novej Vsi, Michalovciach i Košiciach si návštevníci nielen z nášho regiónu od malých až po starších našli všetko, čím žije Košický kraj. Od stánkov, remeselníkov až po rôznu šou. Bohatosť, rozmanitosť, pestrosť a aj typický temperament sa prejavili v samotnom programe rôznych žánrov, ale aj ponuke gastronomických pochúťok a špecialít. Príjemným obohatením bolo predstavenie trojdielnej knihy Košický kraj a takisto krst kuchárskej knihy Sto chutí kraja,“ povedal košický župan Rastislav Trnka.

Výnimočné Župné dni zožali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Župné dni)

K najväčším ťaháhom patrili košické kapely No Name, či Peter Bič Projekt, ale takisto Mike Spirit, Adam Ďurica, Štefan Štec a Kali. Zvedavcov počas Dňa otvorených dverí v sídle Úradu KSK doslova nadchla prehliadka historickej kancelárie prvého župana J. Rumana a rovnako tak možnosť zakúpiť špeciálnu zberateľskú eurobankovku, kde dominuje kresba historickej budovy úradu.

Výnimočné Župné dni zožali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Župné dni)

Krajský festival zábavy, gastronómie a ekotém sa konal pri príležitosti 100. výročia prvého zasadnutia Košickej župy. Škvrnou bol len nepríjemný incident na záver, keď aktivista na transparente s veľmi negatívnym posolstvom protestoval nemiestne a vzbudil obavy šírenia nenávisti voči osobe súčasného župana. A to aj z toho dôvodu, že išlo o pokojné podujatie určené pre širokú verejnosť. Tento aktivista sa podľa medializovaných informácií už R. Trnkovi v minulosti mal niekoľkokrát vážne vyhrážať a župan preto podal trestné oznámenie.

Výnimočné Župné dni zožali
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Župné dni)

Viac o téme: KošiceRastislav TrnkaŽupné dni
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu