Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

AKTUÁLNE V byte atentátnika polícia zasahovala niekoľko hodín! Odviedli z neho jeho manželku

Na snímke policajné auto stráži opáskované auto na parkovisku v blízkosti domu kultúry po streľbe na premiéra Roberta Fica v Handlovej v okrese Prievidza Zobraziť galériu (4)
Na snímke policajné auto stráži opáskované auto na parkovisku v blízkosti domu kultúry po streľbe na premiéra Roberta Fica v Handlovej v okrese Prievidza (Zdroj: TASR - Alexandra Moštková)

BRATISLAVA - Dátum 15. máj 2024 sa navždy zapíše do slovenských dejín. Na premiéra Roberta Fica bol spáchaný atentát po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej. V súčasnej dobe má byť po operácii a stabilizovaný. Útočníka polícia ihneď zadržala, ide o 71-ročného Juraja C. z Levíc. Policajti mali odviezť z bytu aj jeho manželku.

archívne video

Atentátnik nesúhlasí s politikou vlády (Zdroj: Tip čitateľa )

Premiéra Roberta Fica po výjazdovom rokovaní vlády v Handlovej postrelili, pričom zaznelo až päť výstrelov. Polícia okamžite po streľbe zaistila okolie a ochranka sa postarala o bezpečnosť ostatných členov vlády. Strelcom má byť 71-ročný spisovateľ z Levíc, ktorému vyšlo niekoľko básnických zbierok a napísal aj dielo "Posolstvo obete". V Leviciach založil Literárny klub Dúha. 

AKTUÁLNE V byte atentátnika
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia, Reprofoto/Tip čitateľa)

Muži zákona okrem zaistenia miesta činu začali s procesnými úkonmi a ešte v stredu vyrazili aj do bytu atentátnika. Podľa informácií Nového Času bola polícia v jeho byte niekoľko hodín. Keď manželku po deviatej večer z bytu vyviedli policajti, tvár si zakrývala novinami. Muži zákona ju eskortovali na výsluch. 

Fico je aktuálne po operácii. Stanici BBC to povedal v stredu neskoro večer slovenský minister životného prostredia Tomáš Taraba, podľa ktorého premiér nie je v ohrození života.

Viac o téme: AtentátRobert FicoManželkaJuraj C.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu